Vinprovning 10/7

mfw-0399

Vi är glada att i år igen kunna bjuda in till vår populära vinprovning med Johan Magnusson.
Johan har en gedigen och imponerande meritlista som restaurangchef på Grythyttans Gästgivaregård, VD på Vinkällaren Grappe, vinboksförfattare, ordförande i Svenska Sommelierföreningen, chefredaktör för tidningen Dina Viner m.m.
Sedan drygt tio år driver Johan, tillsammans med sin fru Charlotta, Magnusson Fine Wine som specialiserar sig på vinlagring och rådgivning kring viner. Företaget är idag Nordens största vinkällare för privatpersoner med 145 000 flaskor vin i lager till ett värde runt 250 miljoner kronor.

För priset av 500 kronor kommer vi smaka fyra fylliga rödviner och vi kommer servera mat som matchar. Anmälan skickas till info@gammalsbygarden.se eller ring 0485-663051.

…men i år kommer det saknas en person…

Kerstin och KG Magnusson köpte Gammalsbygården 1994, och våren 1995 öppnade de dörrarna. De utformade och gjorde om gården till det som vi förvaltar idag. Med smak och finess byggdes både gården ut, och ryktet om Kerstins goda mat, och KGs alltid trevliga bemötande började vandra runt. 2015 sålde de gården och flyttade in i grannhuset.

Vi är så tacksamma att ha haft Kerstin och KG som grannar där vi kunnat få våra frågor svarade, massor med hjälp och glada tillrop och en klapp på ryggen då något inte alltid gått som det var tänkt.

I våras strax innan påsk drabbades KG av en hjärnblödning som han aldrig vaknade upp från. I KGs namn kommer allt överskott från vinprovningen att skänkas till Hjärnfonden.